POSTS
Pilih Mana ?
Jl. Ahmad Yani, No. 39, Peunayong - Banda Aceh +62651 23170
English, Events
Banda Aceh – Acting Governor of Aceh, Nova Iriansyah officially opened the 11th Indonesian-Malaysian-Thailand Growth Triangle (IMT-GT) Working Group on Tourism meeting at Hermes Hotel on Friday (27 / 07/2018).

The meeting will discuss various cooperation measures to improve the tourism sector in three countries, namely Indonesia, Malaysia, and Thailand.

“I express my highest appreciation and appreciation to the Delegation of Malaysia, Thailand and all the honorable delegates who came to participate and share in today’s event,” Nova said.

This opportunity said Nova can be utilized to enhance cooperation and promotion of marine tourism golden triangle Saphula (Sabang-Phuket-Langkawi).

“Specifically, for example, the establishment of Yacht Club in Phuket, then in Sabang and Langkawi, later they will be promoting the three locations to the international world,” said Nova.

Provincial and State governments from these three countries said Nova should share information, best practices, and other valuable experiences to make better cooperation for future IMT-GT projects and programs.

“We want what has been done in Langkawi and Phuket to also be implemented in Sabang,” said Nova.

Furthermore, Nova said, IMT-GT participants should devote their attention and efforts to make the participation process of IMT-GT cooperation more efficient, proactive and innovative.

“I propose, at least for the beginning of a clear agenda and work program of meeting the parents and the governors should be formulated,” Nova said.

Nova believes the IMT-GT meeting will be an excellent platform for future cooperation, particularly Aceh and can promote mutually beneficial relations between IMT-GT member countries, ASEAN and other provinces.

For information, Indonesia-Malaysia-Thailand Growth Triangle Working Group Meeting is a working group tasked to follow up and implement cooperation agreement of tourism sector in the IMT-GT region.
[Humas-Aceh]

Bahasa Indonesia, Event

Banda Aceh – Pelaksana Tugas Gubernur Aceh, Nova Iriansyah secara resmi membuka pertemuan ke 11 Indonesian-Malaysian- Thailand Growth Triangle (IMT-GT) Wroking Group on Tourism atau Kelompok Kerja Wisata Indonesia-Malaysia-Thailand ke 11 di Hotel Hermes, Jumat (27/07/2018).

Pertemuan tersebut akan membahas berbagai langkah kerjasama untuk peningkatan sektor pariwisata di tiga negara, yaitu Indonesia, Malaysia dan Thailand.

“Saya menyampaikan apresiasi dan penghargaan yang setinggi-tingginya kepada Delegasi Malaysia, Thailand, dan semua delegasi terhormat yang datang untuk berpartisipasi dan berbagi dalam acara hari ini,” kata Nova.

Kesempatan ini kata Nova dapat dimanfaatkan untuk meningkatkan kerjasama dan promosi wisata bahari segitiga emas Saphula (Sabang-Phuket-Langkawi).

“Secara spesifik misalnya, pendirian Yacht Club di Phuket, kemudian di Sabang dan Langkawi, nanti mereka inilah yang akan mempromosikan tiga lokasi tersebut ke dunia Internasional,” ujar Nova.

Pemerintah Provinsi dan Negara dari ketiga negara ini kata Nova harus berbagi informasi, praktik terbaik, dan pengalaman berharga lainnya untuk membuat kerjasama yang lebih baik untuk proyek dan program IMT-GT di masa mendatang.

“Kita ingin apa yang sudah dilakukan di Langkawi dan Phuket agar juga dilaksanakan di Sabang,” ujar Nova.

Lebih lanjut kata Nova, peserta IMT-GT harus mencurahkan perhatian dan upaya untuk membuat proses partisipasi kerjasma  IMT-GT lebih efesien, proaktif dan Inovatif.

“Saya mengusulkan, paling tidak untuk permulaan agenda yang jelas dan program kerja pertemuan para ktua dan para gubernur harus dirumuskan,” kata Nova.

Nova meyakini pertemuan IMT-GT akan menjadi platform yang sangat baik untuk kerjasama kedepan, khususnya Aceh dan dapat memajukan hubungan yang saling menguntunkan antara provinsi anggota IMT-GT, Asean dan provinsi lainnya.

Untuk diketahui, Indonesia-Malasysia-Thailand Growth Triangle Working Group Meeting merupakan kelompok kerja yang bertugas untuk menindaklanjuti dan mengimplementasikan kesepakatan kerja sama sektor pariwisata di wilayah IMT-GT. [Humas-Aceh]